Soft cookies μπανάνα-κακάο-βρώμη (χωρίς αλεύρι/ζάχαρη/βούτυρο/αυγά)

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που τους αρέσουν οι πράσινες, άγουρες μπανάνες και αυτοί που τους αρέσουν οι ώριμες κίτρινες, που έχουν σχεδόν ζαχαρώσει. Ανήκω στην πρώτη κατηγορία, τη θέλω σχεδόν από το δέντρο. Αυτό το φανταστικό φρούτο που δίνει ενέργεια, χορταίνει, ταιριάζει σε πολλά γλυκά και μαζί με NuCrema είναι το comfort snack μου βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μου, αλλά δυστυχώς ωριμάζει γρήγορα – και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μου αρέσει στους ανθρώπους, όχι στα φρούτα. Γυρνώντας από το γραφείο, είδα ότι οι 3 τελευταίες μπανάνες είχαν ήδη αρχίσει να μαυρίζουν, άρα σε καμία περίπτωση δεν θα τις έτρωγα έτσι και πόσα smoothies να πιει ένας άνθρωπος (υπολογίζω ότι περίπου 54 μπανάνες πήγαν έτσι άκλαφτες αυτό το καλοκαίρι). Θυμήθηκα μια συνταγή που είχα κάνει στις αρχές τις καριέρας μου και αφού οι αναλογίες είχαν χαθεί στα ερτζιανά, είπα να την ξαναφτιάξω. Και καλά έκανα.

Soft cookies μπανάνα-κακάο-βρώμη

ΥΛΙΚΑ (για 12 μπισκότα)

3 μπανάνες

4 κ.σ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)

3 κ.σ. κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή το πατητήρι του πουρέ, αν έχετε), ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να γίνει ένα σχεδόν λείο μείγμα.

[Δοκιμάζουμε και προσθαφαιρούμε κακάο και βρώμη – την προηγούμενη φορά είχα βάλει περισσότερη βρώμη και μου φάνηκαν στεγνά. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ή αγαύη. Επίσης, θα το δοκιμάσω με ξηρούς καρπούς. Το μείγμα αυτό είναι ωραία βάση για πειραματισμούς.]

Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε από μια μπαμπάτσικη κουταλιά της σούπας ανά 3-4 εκ. (δεν φουσκώνουν όσο τα κανονικά μπισκότα, αλλά ας έχουν τον αέρα τους). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-12 λεπτά. Όπως έχουμε ξαναπεί, τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται και εκτός φούρνου για λίγα λεπτά, γι’αυτό τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.

Είναι μαλακά και τσιχλωτά (chewy θα έλεγε κάποιος ξένος pastry chef) και έχουν μια γαργαλιστικά δροσερή υπόγευση μπανάνας. Κι έτσι, σε 20 λεπτά το πολύ, έχουμε νόστιμα, υγιεινά μπισκότα, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, βούτυρο ή αυγά και οι (υπερβολικά) ώριμες μπανάνες μου δεν πήγαν στα σκουπίδια.

 

Bon Appétit!

xxx

Like it? Share it!

4 Comments on Soft cookies μπανάνα-κακάο-βρώμη (χωρίς αλεύρι/ζάχαρη/βούτυρο/αυγά)

  1. Stavroula's Healthy Cooking
    September 6, 2016 at 07:15 (7 months ago)

    Φτιαχνω και εγω παρομοια μπισκότα και πραγματικά είναι ότι πρεπει για διαιτα!

    Reply
    • H Pastrykia
      September 6, 2016 at 09:45 (7 months ago)

      Πολύ ωραίο το site και οι συνταγές σας, θα τις μελετήσω (και θα κάνω σίγουρα κάποια!).

      xxx

      Reply
  2. Μαριάνθη
    September 30, 2016 at 20:34 (6 months ago)

    Τα δοκιμάσαμε Κ μας άρεσαν πολύ!! Πρόσθεσα μια κουταλιά χυμό πορτοκάλι, λίγη κανέλα Κ ένα κουταλάκι μέλι. Τις κουταλιές βρώμης, τις έβαλα πιο μπόσικες, λόγω του χυμού… Πραγματικά, νόμιζα ότι τα μπισκότα χωρίς αλεύρι δεν βγαίνουν καλά. Ευχαριστούμε για την ιδέα!!

    Reply
    • H Pastrykia
      October 23, 2016 at 00:04 (5 months ago)

      Επικροτώ τους πειραματισμούς και χαίρομαι που σας άρεσαν!

      xxx

      Reply

Leave a Reply