Dairy free: Coconut cream panna cotta

Σας έχω ξαναπει για το τεστ διατροφικής δυσανεξίας που έκανα το καλοκαίρι και ανάμεσα στα άλλα που έπρεπε να βγάλω από τη διατροφή μου είναι το αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα αυτού. Όσον αφορά στο γιαούρτι και το τυρί, το αντικατέστησα με το κατσικίσιο, ενώ στον καφέ βάζω σόγια ή γάλα ρυζιού. Τι γίνεται όμως με τα γλυκά που το κατσικίσιο έχει έντονη μυρωδιά, τα υπόλοιπα είναι αρκετά νερουλά (πχ του ρυζιού) ενώ απαγορεύεται και η κρέμα γάλακτος; Ψάχνοντας εναλλακτικές συνταγές, βρήκα μια διαφορετική πανακότα με κρέμα καρύδας.

Θα είμαι ειλικρινής, αν βρεθείτε στη Φλωρεντία ή σε οποιοδήποτε ιταλικό εστιατόριο η πανακότα δεν θα έχει την ίδια γεύση με αυτή, αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά, να μη φάμε καθόλου γλυκό δηλαδή, όλα θα τα κόψουμε;

Coconut panna cotta

YΛΙΚΑ

1 κουτί Coconut Cream (τη βρήκα στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα, προτίμησα την κρέμα γιατί το γάλα καρύδας παραήταν νερουλό και δεν έπηζε στην πρώτη δοκιμή)

5 φύλλα ζελατίνης

3 κουτ. σούπας stevia

3 βανίλιες σε σκόνη

μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σας για γαρνιτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 5′. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας, μαζί με τη στέβια και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά – όχι μέχρι να βράσει, απλά να γίνει χλιαρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης (χωρίς το νερό) στην κρέμα καρύδας, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν. Το μοιράζουμε σε φορμάκια και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού (το σέρβιρα με μαρμελάδα φράουλα, βερύκοκο αλλά και blueberry και τους ταίριαξε).

xxx

 

Η ιδέα για τη συνταγή είναι από εδώ

 

Like it? Share it!

3 Comments on Dairy free: Coconut cream panna cotta

  1. Sylvia
    April 17, 2015 at 10:53 (5 years ago)

    Θέλουμε περισσότερες συνταγές με κατσικίσιο γάλα ή/και στέβια!!

    Reply
    • H Pastrykia
      April 21, 2015 at 13:52 (5 years ago)

      Γειά! Θέλω κι εγώ να πειραματιστώ με αυτά τα υλικά, αν και το κατσικίσιο γάλα “μυρίζει” πιο έντονα και είναι δύσκολο!

      H Pastryκιά,
      xxx

      Reply
      • Sylvia
        April 21, 2015 at 18:24 (5 years ago)

        Δοκίμασε light κατσικίσιο, μυρίζει πολύ λιγότερο.

        Συλβια

        Reply

Leave a Reply