Δεν ξέρω αν η αγάπη μου για τις μπανάνες οφείλεται στην φανταστική τους γεύση, στο ότι έχω δει 128 φορές το βιβλίο της Ζούγκλας κι έπαθα το σύνδρομο Μόγλη ή απλά i’m going bananas (see what i did here?), αλλά πραγματικά θα μπορούσα να γράψω μια ελεγεία στη μπανάνα. Μια ωδή σε αυτό το καταπληκτικό φρούτο, που βρέξει-χιονίσει, χειμώνα-καλοκαίρι, πρωί-βράδυ βρίσκεται στο σπίτι μου, έτοιμο προς κατανάλωση *ευχαριστεί την Παπούα Νέας Γουινέας για αυτό το δώρο στην ανθρωπότητα*.

Τη συνταγή αυτή την πρωτοδοκίμασα από τον μικρό μου αδερφό (πολύ καλό παιδί, μας βγήκε χορτοφάγο αλλά τι να κάνουμε, το αγαπάμε όπως είναι), που πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά που πρώτη φορά άκουσα από αυτόν (Σπιρουλίνα; Σπόροι chia; Ω, Μητέρα! Τι έχεις τραβήξει κι εσύ με τα 2 σου παιδιά που βγήκαν κουζουλά στη διατροφή.)

Bananice cream

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, εναλλακτική στο κλασσικό παγωτό, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς κανένα συντηρητικό και με φανταστική, κρεμώδη γεύση. Φυσικά και αγαπάμε τα κλασσικά παγωτά, ποιος άλλωστε δεν έχει περάσει τα παιδικά του καλοκαίρια μετρώντας μπάνια και παγωτά; Ποιος δεν έχει φάει οικογενειακή συσκευασία Häagen-Dazs Chocolate Midnight Cookies στα μεγάλα σεκλέτια; Μεγαλώνοντας ωστόσο, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα συστατικά όσων τρώμε, οπότε όσο πιο σπιτικό, τόσο πιο καλό.

Οπότε banana + κακάο + φυστικοβούτυρο =  Bananice cream

ΥΛΙΚΑ (για 2 κυπελάκια παγωτό)

  • 3 μπανάνες
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη, σε ειδικά σακουλάκια για το φαγητό. Αφού παγώσουν καλά, τις ρίχνουμε στο multi (αν έχετε πιο έμπειρο επεξεργαστή τροφίμων, ακόμα καλύτερα, αλλά και το multi κάνει τη δουλειά του τίμια) και προσθέτουμε κακάο (έβαλα 2 κ.σ., μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε, αναλόγως του πόσο σοκολατένιο θέλετε το αποτέλεσμα) και 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο (προτιμώ τη μάρκα Φιλεντέμ, είναι κρητικό προϊόν με σύσταση 100% φυστίκια – τα περισσότερα της αγοράς έχουν και άλλα συστατικά, αυτό είναι αγνό φυστικοβούτυρο. Θα το βρείτε στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σίγουρα, ενδεχομένως και σε μικρά ντελικατέσεν με κρητικά προϊόντα). Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και τρώμε πάραυτα για να μη λιώσει.

Bananice cream close upΗ μπανάνα δίνει την κρεμώδη υφή του παγωτού και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να κάνετε ό,τι γεύση παγωτού θέλετε, με διαφορετικούς συνδυασμούς φρούτων και ξηρών καρπών. Το φυστικοβούτυρο ενισχύει την κρεμώδη υφή και μαζί με το κακάο δημιουργούν ένα γευστικό αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κλασσικά παγωτά.

Επίσημη έναρξη καλοκαιρινής σεζόν με Παγωτά: 1 – Μπάνια: 0

Bon Appétit!

xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *