Μους κακάο με αβοκάντο (νηστίσιμη)

Η αλήθεια είναι ότι το αβοκάντο το αγαπώ παιδιόθεν, ένεκα της αβοκαντιάς (sic) που είχαμε στο πατρικό μου και το τιμούσαμε δεόντως σε σαλάτες. Μεγαλώνοντας, ήταν μια λύση εύκολου σνακ για μένα, όπου το έκοβα στη μέση και το έτρωγα με λεμόνι και αλάτι. Άλλες φορές, το έλιωνα με ένα πιρούνι και το χρησιμοποιούσα αντί για βούτυρο πάνω σε ψωμί, γαρνίροντας με φράουλες ή με κάτι αλμυρό. Γενικά, όσο ζω αβοκάντω (Κακό; Πολύ κακό; Πάρα πολύ κακό αστείο; Ας είναι, εγώ γέλασα.)

Όταν βρήκα τη συνταγή για μους κακάο με αβοκάντο, δεν έχασα καιρό και την έφτιαξα το ίδιο κιόλας βράδυ. Τα τααααα!

Μους κακάο με αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

2 πολύ ώριμα αβοκάντο (πάρτε τα σκληρά και αφήστε τα εκτός ψυγείου για 5 μέρες, να μαλακώσουν)

2-3 κουταλιές της σούπας μέλι

2-3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

1 κρέμα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ ή στο multi χτυπάμε το αβοκάντο (καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια) με το γάλα καρύδας (κουνάμε τη συσκευασία πολύ καλά πριν το προσθέσουμε, καθώς τείνει να διαχωρίζεται η καρύδα από το γάλα της, με αποτέλεσμα να μένει σαν στουπέτσι στο κουτί). Προσθέτουμε μέλι και κακάο και δοκιμάζουμε διαρκώς, για να πετύχουμε την αναλογία γλύκας του μελιού και πίκρας του κακάο. Σερβίρουμε σε μπωλάκια και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσουν.

Η γεύση είναι καταπληκτική (έκανα τεστ σε 3 άτομα, που δεν αναγνώρισαν ότι έτρωγαν αβοκάντο, αλλά έψαχναν το βουτυρένιο συστατικό της μους), η υφή του πυκνή και βελούδινη και ανάλογα το μέλι ή το κακάο που θα προσθέσετε, θα έχετε την ένταση που ταιριάζει στο δικό σας ουρανίσκο.

Α, και για όσους νηστεύουν τη Σαρακοστή, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!

Bon Appétit,

xxx

ΥΓ Την ιδέα για αυτή την εναλλακτική, πιο υγιεινή μους τη βρήκα στη σελίδα του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής στο Facebook.

 

 

Like it? Share it!

2 Comments on Μους κακάο με αβοκάντο (νηστίσιμη)

  1. Μάρω
    May 16, 2016 at 07:43 (4 years ago)

    Φανταστική συνταγή! Την δοκιμάσαμε χτες, γρήγορη, εύκολη κ πεντανόστιμη.
    Μικρό tip, τα αβοκάντο ωριμάζουν πιο γρήγορα κ ομοιόμορφα κλεισμένα σε χάρτινη σακούλα (εκτος ψυγείου φυσικά).

    Reply
    • H Pastrykia
      May 16, 2016 at 12:16 (4 years ago)

      Σ’ευχαριστώ πολύ, Μαρού! Την φτιάχνω κάθε εβδομάδα, είναι το νέο αγαπημένο μου γλυκό!

      tanti baci
      xxx

      Reply

Leave a Reply