Κορμός ψυγείου με 3 υλικά

Ξαφνική λιγούρα για κάτι παραπολυγλυκό; Τρέξατε Μαραθώνιο και θέλετε να αναπληρώσετε 3.200 θερμίδες; Χωρίσατε και θέλετε να φάτε τα συναισθήματά σας; Θέλετε οπωσδήποτε κάτι με παραπολλησοκολάτα; Αυτό το γλυκό με μόνο 3 υλικά ήρθε για να σώσει το απόγευμα, το καλοκαίρι και τη ζωή μας γενικότερα.

Είναι γνωστή η αγάπη μου για τον κορμό/μωσαϊκό/σαλάμι/πεςτοόπωςθες ψυγείου παιδιόθεν και είναι ίσως το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω, γιατί μου θύμιζε καλοκαίρι, διακοπές, γεια χαρά σχολείο-ραντεβού το Σεπτέμβρη, μπάνια και τις ωραίες εποχές που έτρωγα 4 κομμάτια, δεν με έπιανε πονόκοιλος και δεν πάχαινα. Αχ, με ταξίδεψα σε εποχές ανύπαρκτες πια!

Κορμός ψυγείου με 3 υλικά

ΥΛΙΚΑ

– 600 γρ. NuCrema

– 200 γρ. κουβερτούρα

– 200 γρ. πτι-μπερ (μπορείτε να δοκιμάσετε και με Μιράντα ή ό,τι άλλο μπισκότο σας αρέσει, αλλά καλύτερα να είναι ουδέτερη γεύση)

Για το γαρνίρισμα, άλεσα 60 γρ. φουντούκια (δοκιμάστε κα με αμύγδαλο ή και σκέτο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη NuCrema με την κουβερτούρα. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέηκ, εφαρμόζουμε διάφανη μεμβράνη για να μην κολλήσει και ρίχνουμε λίγο από το σοκολατομείγμα. Κάνουμε μια στρώση από μπισκότα και ξαναρίχνουμε σοκολατομείγμα. Συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα μπισκότα και η σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο και σε 1-2 ώρες είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Για το σερβίρισμα, το αναποδογύρισα σε πιατέλα και κατόπιν έριξα τα χοντροαλεσμένα φουντούκια.

Οι υπέροχες φωτογραφίες είναι της Γιώτας.

[Η πρωτότυπη συνταγή είναι της Ερμιόνης με τα φοβερά γλυκά με τα λίγα συστατικά – όπως αυτά τα μπισκότα]

Like it? Share it!

10 Comments on Κορμός ψυγείου με 3 υλικά

  1. Αλκίνοος Μπούκουρας
    May 26, 2015 at 11:00 (2 years ago)

    Θα δοκιμασθεί πάραυθα την ερχόμενη Πέμπτη αγαπητή μου.
    Να είσθε καλά.

    -Αλκίνοος Μπούκουρας

    Reply
    • H Pastrykia
      May 26, 2015 at 12:00 (2 years ago)

      Ευχαριστώ και αναμένω εντυπώσεις!

      xxx

      Reply
  2. Pantespani
    May 26, 2015 at 21:30 (2 years ago)

    Μα αλήθεια είναι με το κινητό οι φωτογραφίες? Εγώ με την DSLR και τόση επεξεργασία και δεν μου βγαίνουν τόσο ωραίες!

    P.S. Θα δοκιμάσω και την συνταγή προσεχώς…

    Reply
    • H Pastrykia
      May 27, 2015 at 10:22 (2 years ago)

      Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη Γιώτα Κατράκη με φωτογραφική μηχανή (δεν γνωρίζω μοντέλο, μπορείτε να τη βρείτε στο http://cargocollective.com/joanoffart). Οι υπόλοιπες φωτογραφίες του blog είναι τραβηγμένες από το κινητό μου :-)

      Reply
  3. Εύη Ζώη
    May 28, 2015 at 20:13 (2 years ago)

    Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο!
    Μόλις μπήκε στο ψυγείο και το περιμένω!!
    Να σαι καλά αγαπημένη μου!

    :-)

    Reply
    • H Pastrykia
      May 29, 2015 at 09:49 (2 years ago)

      Αγαπημένη ΕύηΖώη, σ’ευχαριστώ πολύ! Καλοφάγωτο, αναμένω εντυπώσεις!

      xxx

      Reply
  4. Αθηνά
    June 10, 2015 at 15:11 (2 years ago)

    Φανταστική παρουσίαση και μου άρεσε πολύ η εμφάνιση του μονού μπισκότου στη μέση ! Καλώς σε βρήκα Δήμητρα!

    Reply
    • H Pastrykia
      June 10, 2015 at 15:18 (2 years ago)

      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      xxx

      Reply
  5. αρης
    June 29, 2015 at 22:25 (2 years ago)

    Καλησπέρα Δήμητρα !!
    Ένα απλό και όμορφο post !!Οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες και το γλυκό μου ξυπνά και μένα μνήμες :-)
    Θα το φτιάξω, λίγο διαφορετικό αλλά ελπίζοντας στην ίδια όμορφη αίσθηση.

    Reply
    • H Pastrykia
      June 30, 2015 at 14:17 (2 years ago)

      Σ’ευχαριστώ πολύ, Άρη! Αναμένω τη δική σου παραλλαγή, να τη δοκιμάσω!

      xxx

      Reply

Leave a Reply