– Τι γλυκό θέλεις να σου φτιάξω;

– Σοκολάτα.

Αυτή την παραγγελία μου έδωσε, έτσι δωρικά και κοφτά και έμεινα να ψάχνω στα ίντερνετς συνταγές death by chocolate για να ανταποκριθώ στην πρό(σ)κληση. Θυμήθηκα μια συνταγή που είχα διαβάσει πριν καιρό σε ένα site με ένα υγρό κέηκ σοκολάτας (παρόμοιο με το λάβα κέηκ, αλλά χωρίς αλεύρι, ΜΟΝΟ σοκολάτα) και είπα να πειραματιστώ μαζί της. Το πείραμα πέτυχε, το σπίτι μύριζε σαν παράρτημα της ΙΟΝ και το γλυκό καταναλώθηκε άμεσα.

Υγρό κέηκ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. μπισκότα της επιλογής σας (έβαλα τα στρογγυλά με τα κομματάκια σοκολάτας)

4 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες σε σκόνη

225 γρ. βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη σοκολάτα (την έχουμε ήδη τεμαχίσει σε μικρότερα κομμάτια για να λιώσει πιο γρήγορα, το ίδιο και το βούτυρο) και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα (και για να μην κολλήσει η σοκολάτα στο σκεύος). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τις βανίλιες και τη ζάχαρη καλά. Αποσύρουμε το σοκολατομείγμα από τη φωτιά και αφού γίνει χλιαρό, το προσθέτουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν ένα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Κλείνουμε το μίξερ και θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα στον κάδο, για να είναι μεγάλα και ανομοιόμορφα κομμάτια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά, ώστε να απλωθούν τα μπισκότα στο μείγμα και αδειάζουμε σε μια (βουτυρωμένη και αλευρωμένη) φόρμα. Χρησιμοποίησα μακρόστενη φόρμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα-δαχτυλίδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένη φούρνο στην πάνω και κάτω αντίσταση στους 140 βαθμούς για 45′. Δεν πρόκειται να γίνει όπως το κέηκ, θέλουμε μόνο να κάνει μια κρούστα από πάνω, οπότε μη δοκιμάσετε το κόλπο με το μαχαίρι για να δείτε πότε θα είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 30′ (θα πέσει λίγο στο κέντρο, σαν να βουλιάζει, μην σας ανησυχήσει).

Κόβουμε και SPLASH! λιωμένη σοκολάτα αναβλύζει από το κέντρο (κανένα κομμάτι δεν θα σταθεί όρθιο, ουσιαστικά θα το βγάζετε με το κουτάλι, αλλά -πιστέψτε με- δεν θα απασχολήσει κανένα καλεσμένο σας η εμφάνιση).

Kαλή όρεξη!

xxx

 

[Η πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *