Όταν η ομάδα του Greek Nutrition επικοινώνησε μαζί μου για να ετοιμάσω ως guest editor ένα γλυκό βασισμένο στην ελληνική διατροφή, δεν θα σας το κρύψω, αγχώθηκα. Τι γλυκό να ετοιμάσω, που να μην είναι χρονοβόρο, ούτε πολύπλοκο, ούτε λιπαρό, αλλά να είναι θρεπτικό; Το γιαούρτι ήταν μονόδρομος στην αναζήτηση της συνταγής. Λατρεύω το γιαούρτι, τρώω σχεδόν καθημερινά συνοδεύοντας κάθε μου φαγητό (αλήθεια ταιριάζει με όλα!) και το χρησιμοποιώ συχνά στα γλυκά μου, αφού αποτελεί ένα από τα νοστιμότερα (και δροσιστικά) υλικά αντί του γάλακτος. Το ζελέ -και όσοι έχετε κάνει αρκετές δίαιτες στο παρελθόν, όπως εγώ, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε- είναι από τα λίγα γλυκά που επιτρέπεται να φας σε ποσότητα και σε καθημερινή βάση (ειδικά αν είναι με στέβια).

Και εγένετο… φραουλογλυκό με γιαούρτι!

Πολύ χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και πανεύκολο στην παρασκευή του, αυτό το γλυκό είναι ιδανικό και για όσους κάνουν δίαιτα Dukan (αρκεί να μην βάλετε μαρμελάδα φράουλας από πάνω).

Φραουλογλυκό με γιαούρτι
Φραουλογλυκό με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ
850γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
2 φακελάκια ζελέ φράουλας με στέβια
1 ποτήρι νερό
μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε και τα 2 φακελάκια ζελέ σε βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνουμε το ζελέ όσο είναι ακόμα ζεστό στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς και να αποκτήσει μια ενιαία, ροζ απόχρωση. Χωρίζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή μπωλάκια (μου βγήκε περίπου 7-8 μικρές μερίδες) και τα βάζουμε για 20′ στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν καλά.
Αναποδογυρίζουμε το φορμάκι και σερβίρουμε με λίγη μαρμελάδα φράουλα ή (και) φρέσκιες φράουλες.

Bon Appétit!

xxx

 

Για περισσότερες συνταγές βασισμένες στην ελληνική κουζίνα, δείτε επισκεφθείτε το site. Η πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *