My Blackberry Skinny Cheesecake

Image

Η πρωτότυπη (και ομολογουμένως καταπληκτική) συνταγή είναι της Ιοκάστης. Έκανα μια πιο ελαφριά παραλλαγή, χρησιμοποιώντας τα light προϊόντα (σημειώσεις παρακάτω, εντός παρενθέσεων), αλλά αν και γευστικά είναι το ίδιο, δεν συνιστώ τη skinny εκδοχή αν σας αρέσει το κλασσικό cheesecake, διότι η κρέμα δεν πήζει ποτέ. Για topping μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα επιθυμείτε ή να φτιάξετε το δικό σας με φρούτα της επιλογής σας.

Για τη βάση

– 1 με 1,5 κουτί MIΡΑΝΤΑ (εγώ έβαλα Digestive ολικής) & 2 Πτι Μπερ

– 1 βιτάμ στη χάρτινη συσκευασία (έβαλα Becel pro activ)

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο γουδί και λιώνουμε το βούτυρο στο μπρίκι. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με λίγη κανέλα για άρωμα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα για cheesecake (αυτές που ανοίγουν με κλιπ στο πλάι). Περιχύνουμε το βούτυρο, ώστε να βραχεί καλά όλη η επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά.

Για την κρέμα

– 1 γιαούρτι Τοτάλ πλήρες  (έβαλα 2%)

– 1 ζαχαρούχο (το έβαλα ως έχει, ζαχαρούχο και light δεν υπάρχει, ντεζολέ)

– 1 Philadelphia (έβαλα το light)

– ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 κ.σ της σούπας χυμό λεμονιού (θα πρότεινα να το δοκιμάσετε με λιγότερο χυμό και να προσθέσετε αργότερα, ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε)

Τα ανακατεύετε όλα μαζί στο στο μίξερ  και τα αφήνετε να παγώσουν στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Η skinny εκδοχή θέλει πολύ παραπάνω και αμφίβολο αν θα παγώσει  εξίσου με την κανονική, όσο κι αν το αφήσετε στο ψυγείο!)

Απλώνετε την κρέμα στη βάση και τα ξαναφήνετε 30-40′ στο ψυγείο, να σταθεροποιηθούν. Απλώνετε ό,τι μαρμελάδα θέλετε (ή και γλυκό κουταλιού) και

Bon Appétit!

xxx

Like it? Share it!

4 Comments on My Blackberry Skinny Cheesecake

  1. Πάνος
    January 22, 2014 at 14:43 (6 years ago)

    Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας.

    Δοκίμασα να φτιάξω την εκδοχή της Ιοκάστης αλλά, αν και τα έκανα όλα όπως έπρεπε, δεν πήζει η κρέμα παρότι το άφησα (πολύ) παραπάνω από 30′ – 40′.

    Το μόνα δύο τινά που μπορώ να σκεφτώ είναι ή να εννοούσε την συσκευασία των 300γρ Philadelphia (αντί της συνήθους των 200γρ) ή της συγκεκριμένης συνταγής η κρέμα να μην πήζει ντε φάκτο.

    Παρακαλώ για τα φώτα σας,
    Φιλικά,
    Πάνος

    Reply
    • Pastrykia
      January 22, 2014 at 15:17 (6 years ago)

      Γεια σου Πάνο κι ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία! Εγώ που το έκανα light, δεν έπηξε ποτέ είναι η αλήθεια. Της Ιοκάστης όμως ήταν καταπληκτικό, οπότε και έστειλα την απορία σου στον master του cheesecake και θα σε ενημερώσω!

      H Pastryκιά
      xxx

      Reply
    • Pastrykia
      January 22, 2014 at 16:05 (6 years ago)

      Η ειδική απάντησε “Εγω το αφήνω πολλές ώρες, πολύ πάνω 2.5, αλλά πηχτό τύπου πέτρα δεν γίνεται ποτέ. Η δοσολογία είναι γιαούρτι πλήρες, Φιλαδέλφεια 200γρ, ζαχαρούχο σχεδόν όλο το κουτί. Την επομένη γίνεται καλύτερο, θέλει πολύ ψυγείο”.

      Θα διορθώσω λοιπόν την ώρα αναμονής Πάνο, σ’ευχαριστώ για την επισήμανση!

      Reply
      • Πάνος
        January 24, 2014 at 15:41 (6 years ago)

        Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση..

        εγώ είχα βάλει ολόκληρο το ζαχαρούχο και τελικώς (μετά από 12 ώρες, για σιγουριά!) έπηξε και έγινε τέλειο τόσο σε όψη όσο και σε γεύση!

        Το πραγματικά σπουδαίο όμως είναι το πόσο λίγος κόπος (ελάχιστα σκεύη, σύντομη διαδικασία παρασκευής και χωρίς καν φούρνο) απαιτείται…βάλε κι άλλες τέτοιες ωραίες συνταγές για μας τους τεμπέληδες!

        Reply

Leave a Reply