Cheesecake φράουλας

Image

Οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν με κεράσια, βύσσινο ή βατόμουρα, ανάλογα τι προτιμάτε. Θέλει οπωσδήποτε να μείνει 1 βράδυ στο ψυγείο για να δέσει καλά η κρέμα πριν το κόψετε. Η πρωτότυπη συνταγή είναι της Μαρίας.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ Philadephia

2 πακέτα Digestive

χυμό από 3 μικρά λεμόνια (προσθαφαιρέστε ανάλογα του πόσο σας αρέσει η ξινίλα)

1 ζαχαρούχο γάλα

λίγη κανέλα

1 πακέτο βούτυρο

1 κιλό φράουλες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το Philadelphia με το ζαχαρούχο και το χυμό από τα 3 λεμόνια. Τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα. Θριμματίζετε τα μπισκότα σε μια βάση τσηζκέηκ (αυτές τις στρογγυλές που ανοίγουν με κλιπ στο πλάι), ανακατεύετε με την κανέλα για επιπλέον άρωμα και τα απλώνετε ομοιόμορφα. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα μπισκότα, να βραχούν όλα εξίσου, για να γίνει συμπαγής η βάση. Μόλις κρυώσει η βάση και η κρέμα, απλώνετε την κρέμα από πάνω και ξαναφήνετε στο ψυγείο για 30′.

Σε ένα τηγάνι βάζετε τις φράουλες (κομμένες στα 2) μαζί με ζάχαρη και ανακατέβετε μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνετε να κρυώσει καλά και το περιχύνετε πάνω από την κρέμα. Έτοιμο!

 

Bon Appétit!

xxx

Like it? Share it!

7 Comments on Cheesecake φράουλας

  1. Vaso
    March 13, 2014 at 00:17 (6 years ago)

    Πού είναι η συνταγή;; 🙂

    Reply
    • Pastrykia
      March 13, 2014 at 10:24 (6 years ago)

      Γεια σου Βάσω!
      Ανανέωσα το post, σ’ευχαριστώ για την επισήμανση και καλή επιτυχία!

      xxx

      Reply
  2. Ιωάννα
    May 20, 2014 at 14:19 (6 years ago)

    αυτό που με κέρδισε είναι το τόσο περιποιημένο μανικιούρ!!!! μπράβο!!!

    Reply
    • Dimitra
      May 20, 2014 at 18:36 (6 years ago)

      Ευχαριστώ πολύ, έχω τρέλλα με τα νύχια και δεν κρύβεται!
      χαχαχα 🙂

      Reply
  3. bella
    May 24, 2014 at 16:19 (5 years ago)

    Δήμητρα πόση ζάχαρη βάζουμε μετά στις φράουλες??

    Reply
    • Dimitra
      May 25, 2014 at 21:31 (5 years ago)

      Ανάλογα του πόσο γλυκό και καραμελωμένο το θέλουμε. Έβαλα 2-3 μπαμπάτσικες κουταλιές της σούπας και ήταν ό,τι πρέπει για τα γούστα μου, γιατί και οι φράουλες είναι γλυκές.

      xxx

      Reply
  4. sandra
    December 25, 2015 at 18:05 (4 years ago)

    Αλλόοο! Εγώ έκανα τόσο καιρό cheescake με philadelphia και κρέμα γάλακτος που ήταν αμέσως σταθερή η κρέμα κι έτσι ακόμη κι αν την έβαζες αμέσως και σέρβιρες ήταν σούπερ! Καλέ με αυτή τη συνταγή δεν έπηξε ποτέ η κρέμα. Αλλά ποτέ. Τι έγινε; Πού μπορεί να οφείλεται αυτό;

    Reply

Leave a Reply